PMU Wenkbrauwen

Wat is microblading?

Microblading is de nieuwe trend binnen permanente make-up. Microblading is niet te onderscheiden van echte wenkbrauwhaartjes en is de meest natuurlijke manier om mooie wenkbrauwen te maken waar u lang plezier van heeft. Er worden kleine krasjes in de huid gemaakt, welke lijken op fijne haartjes. Hierdoor lijken uw eigen wenkbrauwen mooi vol en hoeft u ze niet meer bij te tekenen. Het pigment wordt zo gekozen dat het past bij de natuurlijke kleur van de wenkbrauwen en de huid. Direct na de behandeling lijken de wenkbrauwen nog wat donkerder. Na de genezing wordt het pigment nog een aantal tinten lichter van kleur.

De symmetrie tussen de wenkbrauwen wordt bereikt door gebruik van de PhiBrows tool en wordt berekend wanneer de klant haar ogen sluit. Op deze manier ontspant de klant haar mimiek spieren die de vorm van de wenkbrauwen kunnen beïnvloeden. Wij tekenen eerst de vorm, zodat u kunt zien hoe de vorm zal gaan worden. Hierna gaan we met uw goedkeuring de microblading techniek toepassen. In tegenstelling tot geschaduwde wenkbrauwen, worden de hairstrokes handmatig gezet. De hairstrokes worden altijd in de richting van de natuurlijk groeiende haartjes gezet, voor een realistisch resultaat.

Wanneer is de touch up behandeling nodig?

Na 4 tot 6 weken vindt de 2e behandeling plaats. Bij deze behandeling kunnen nog eventuele correcties worden aangebracht aan de vorm en kleur. Wij weken liever bij de eerste behandeling iets te licht, omdat dit makkelijk in de na behandeling is bij te werken. De 1e touch up behandeling is inbegrepen bij de prijs, en dient binnen 6 weken te zijn gedaan. Na de eerste sessie vervaagt tot 70% van de behandeling. Na bijwerken is dat maar 30%, waardoor het eindresultaat pas zichtbaar is na het bijwerken. Bijwerken is dus noodzakelijk en verlengt de houdbaarheid van de behandeling. Zonder het bijwerken zal er maximaal tot drie maanden resultaat zichtbaar zijn.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Afhankelijk van jouw huid type blijft permanente make-up 1 tot 2 jaar mooi. De houdbaarheid heeft ook te maken met hoeveel jij je huid blootstelt aan de zon/zonnebank. Wij raden aan om na een jaar de wenkbrauwen weer even bij te laten werken. Hiervoor gelden speciale tarieven.

Is een microblading behandeling geschikt voor elk huidtype?

Nee, is alleen geschikt voor een droge tot gecombineerde huid.

Powder brows

 

Wat zijn powderbrows?

Bij powderbrows worden de wenkbrauwen volledig ingeschaduwd met een PMU machine. De naam zegt het al: ‘powder’. Met deze techniek van permanente make-up wordt er op subtiele wijze pigment aangebracht waardoor het lijkt dat de wenkbrauwen zijn ingekleurd met wenkbrauwpoeder.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Powder brows gaan gemiddeld 1,5 tot 2 jaar mee mits je je houdt aan de nazorginstructies. Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat je langer kan genieten van je PMU. Daarnaast is het van belang hoe je zelf met je huid/wenkbrauwen omgaat.

Ga je nog vaak zonnebaden? Dan is de kans op vervaging natuurlijk sneller. Het voordeel is wel dat bij Powder brows de pigmenten geleidelijk vervagen en geen kale plekken komen in de wenkbrauwen.

Is een powderbrow behandeling geschikt voor elk huidtype? 

Ja, zeer geschikt voor elk huidtype.

WANNEER IS DE TOUCH UP BEHANDELING NODIG?

Na 4 tot 6 weken vindt de 2e behandeling plaats. Bij deze behandeling kunnen nog eventuele correcties worden aangebracht aan de vorm en kleur. Wij werken liever bij de eerste behandeling iets te licht, omdat dit makkelijk in de na behandeling is bij te werken. De 1e touch up behandeling is inbegrepen bij de prijs, en dient binnen 6 weken te zijn gedaan. Na de eerste sessie vervaagt tot 70% van de behandeling. Na bijwerken is dat maar 30%, waardoor het eindresultaat pas zichtbaar is na het bijwerken. Bijwerken is dus noodzakelijk en verlengt de houdbaarheid van de behandeling. Zonder het bijwerken zal er maximaal tot drie maanden resultaat zichtbaar zijn.

VOOR DE BEHANDELING

 • Vooraf geen bloedverdunners innemen
 • Vooraf geen koffie drinken
 • Behandeling niet onder invloed van alcohol of drugs laten toepassen
 • 2 weken vooraf niet onder de zonnebank gaan

NA DE BEHANDELING

 • 72 uur na de behandeling geen watercontact
 • De eerste 7 dagen geen make-up aanbrengen en crèmes aanbrengen
 • 3 dagen lang geen sport beoefenen
 • 2 weken na de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank gaan, daarna altijd factor 50 aanbrengen
 • 7 dagen niet gaan zwemmen of naar de sauna
 • 2 weken lang de wenkbrauwen niet verven
 • Korstjes niet zelf weghalen
 • 2 weken lang geen gezichtsbehandelingen zoals peeling, chemische behandelingen, microdermabrsie, ect. toepassen
%d bloggers liken dit: